Burger με μπιφτέκι σολομού και καυτερή σως

13 Απριλίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για το burger σολομού:

  • 1 κιλό φρέσκος σολομός, καλά καθαρισμένος
  • 2 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
  • 150γρ. φασολάκια ψιλά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού oyster sauce
  • 1 κουτ. γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μυρώνια ή κόλιανδρο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονο
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • 100 ml ηλιέλαιο για το ψήσιμο
  • Λίγο αλεύρι

Υλικά για το γλυκό καυτερό dressing

  • 4 κουτ. σούπας Hellmann’s Real Μαγιονέζα
  • 3 κουτ. σούπας sweet chilly σος
  • 1 ½ δόση σε μέγεθος μπιζελιού wassabie από άγριο ράπανο σε πάστα ( προαιρετικά )
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένο καρότο
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένο λάχανο

Υλικά για το burger

  • 4 ψωμάκια burger
  • 4 μπιφτέκια σολομού (ψημένα στο γκρίλ ή στο τηγάνι)
  • 4 φέτες από ώριμο αβοκάντο ή φέτες αγγουριού
  • 4 φέτες μαρουλιού
  • 4 κουτ. σούπας γλυκό και καυτερό dressing

Πώς το κάνουμε:

Εκτέλεση για το μπιφτέκι σολομού:

  1. Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον λιώνουμε στο μπλέντερ
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης του μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά
  3. Φτιάχνουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.

Στήσιμο burger

  1. Αλείφουμε τα ψωμάκια burger με το γλυκό καυτερό dressing
  2. Τοποθετούμε τα μαρούλια
  3. Τοποθετούμε τα ψημένα μπιφτέκια, τις φέτες από το αβοκάντο ή το αγγούρι
  4. Σερβίρουμε
 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...