Muffins με σπανάκι και τυρί από τον Jamie Oliver

13 Απριλίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 240 γρ. γαλα πληρες
  • 70 γρ. λαδι
  • 115 γρ. τυρι τσενταρ τριμμενο
  • 85 γρ. παρμεζανα τριμμενη
  • 140 γρ. σπανακι κομμενο οχι πολυ ψιλο ουτε χοντρο
  • 1 πιπεριτσα (τσιλι) ψιλοκομμενη
  • 3 μεγαλα αυγα
  • 455 γρ. αλευρι κοσκινισμενο
  • 4 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  • 225 γρ. κατσικισιο τυρι
  • μια πρεζα αλατι
  • 1 χουφτα σουσαμι και ηλιοσπορους (καθαρισμενους φυσικα)
 

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ενα μπολ ανακατευουμε τα τυρια, εκτος το κατσικισιο, γαλα, λαδι, αυγα και την πιπερια. 
  2. Προσθετουμε το αλευρι, μπεικιν, αλατι και ανακατευουμε απαλα. 
  3. Γεμιζουμε τις ειδικες θηκες για μαφινς με το μισο μειγμα και μοιραζουμε το κατσικισιο τυρι σπασμενο με το χερι και ριχνουμε και το υπολοιπο μειγμα . 
  4. Πασπαλιζουμε με το σουσαμι και τους σπορους και ψηνουμε στους 180 σε προθερμασμενο φουρνο για 20' μεχρι να παρουν ενα χρυσο χρωμα.
 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ