Μακαρόν Γεύση Λεμόνι!

<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<ul>
<li>900 γραμ. πούδρα αμυγδάλου</li>
<li>150 γραμ. ασπράδια</li>
<li>600 γραμ. ζάχαρη</li>
<li>150 γραμ. νερό</li>
<li>190 γραμ. ασπράδια</li>
<li>3 γραμ. αλβουμίνη</li>
<li>xρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο</li>
</ul>
<p><strong>Κρέμα λεμόνι:</strong></p>
<ul>
<li>360 γραμ. πουρές λεμονιού</li>
<li>480 γραμ. ζάχαρη</li>
<li>440 γραμ. αυγά</li>
<li>650 γραμ. βούτυρο</li>
<li>2 φύλλα ζελατίνης</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong><span> </span><br /><br /><span>Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 1200c (στους 1120c βάζουμε τα 190 γραμ. ασπράδια μαζί με την αλβουμίνη να χτυπάμε στην 2 ταχύτητα στο μίξερ) όταν ρίχνουμε την καραμέλα το βάζουμε στο 3 μετά το αφήνουμε να κρυώσει στη 2 ταχύτητα. </span><br /><br /><span>Ανακατεύουμε μετά το μείγμα με την πούδρα, τα 150 γραμ. ασπράδια μαζί με το χρώμα και κόβουμε σε σιλπατ και ψήνουμε στους 1450c για 11 -12 λεπτά. </span><br /><br /><span>Βράζουμε τον πουρέ και τον ρίχνουμε στα αυγά με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 840c. Προσθέτουμε τις ενυδατωμένες ζελατίνες. </span><br /><br /><span>Όταν το μείγμα φτάσει στους 400c ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ομογενοποιούμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://greekcook.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα