Μακαρόν Γεύση Λεμόνι!

15 Απριλίου 2016

Υλικά:

  • 900 γραμ. πούδρα αμυγδάλου
  • 150 γραμ. ασπράδια
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. νερό
  • 190 γραμ. ασπράδια
  • 3 γραμ. αλβουμίνη
  • xρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο

Κρέμα λεμόνι:

  • 360 γραμ. πουρές λεμονιού
  • 480 γραμ. ζάχαρη
  • 440 γραμ. αυγά
  • 650 γραμ. βούτυρο
  • 2 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 1200c (στους 1120c βάζουμε τα 190 γραμ. ασπράδια μαζί με την αλβουμίνη να χτυπάμε στην 2 ταχύτητα στο μίξερ) όταν ρίχνουμε την καραμέλα το βάζουμε στο 3 μετά το αφήνουμε να κρυώσει στη 2 ταχύτητα. 

Ανακατεύουμε μετά το μείγμα με την πούδρα, τα 150 γραμ. ασπράδια μαζί με το χρώμα και κόβουμε σε σιλπατ και ψήνουμε στους 1450c για 11 -12 λεπτά. 

Βράζουμε τον πουρέ και τον ρίχνουμε στα αυγά με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 840c. Προσθέτουμε τις ενυδατωμένες ζελατίνες. 

Όταν το μείγμα φτάσει στους 400c ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ομογενοποιούμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.


http://greekcook.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ