Συνταγή για Αρνάκι Φρικασέ!

15 Απριλίου 2016

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό αρνί
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση: 

Κόβετε το κρέας σε μερίδες. 

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε. 

Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε. 

Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου. 

Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στiβετε το λεμόνι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. 

Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. 

Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. 

Κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να παει το αυγολέμονο παντού.


http://greekcook.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ