Συνταγή για Αρνάκι Φρικασέ!

<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<ul>
<li>1 1/2 κιλό αρνί</li>
<li>1 φλυτζάνι λάδι</li>
<li>1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο</li>
<li>2 μαρούλια ψιλοκομμένα</li>
<li>2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα</li>
<li>1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου</li>
<li>1/2 ματσάκι άνηθο</li>
<li>αλάτι και πιπέρι</li>
<li>3 αυγά</li>
<li>1 λεμόνι</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong><span> </span><br /><br /><span>Κόβετε το κρέας σε μερίδες. </span><br /><br /><span>Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε. </span><br /><br /><span>Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε. </span><br /><br /><span>Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου. </span><br /><br /><span>Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.</span><br /><br /><span>Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στiβετε το λεμόνι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. </span><br /><br /><span>Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. </span><br /><br /><span>Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. </span><br /><br /><span>Κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να παει το αυγολέμονο παντού.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://greekcook.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα