Γλυκό Κανταϊφι!

15 Απριλίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλο κανταιφι
  • 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια
  • 1/4 κουπας τριμμενη φρυγανια
  • 3 κουταλακια γλυκου κανελλα.
  • 1 κουταλακι γλυκου κοφτο γαρυφαλλο τριμμενο
  • 1 κουταλακι γλυκου ξυσμα λεμονιου
  • 1/4 κουπας ζαχαρη
  • 500 γραμμαρια περιπου βουτυρο φρεσκο λυωμενο

Για το σιροπι


  • 3.1/2 κουπας ζαχαρη
  • 1/2 κουπα γλυκοζη
  • 2 κουπες νερο
  • 2 ξυλα κανελλας και φλουδα απο ενα λεμονι (οχι ξυσμα)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπωλ ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα μας.
  2. Ξεδιπλωνουμε το κανταιφι και το κοβουμε σε μηκος περιπου 14 ποντων. Παιρνουμε μια λωριδα στο χερι μας και με τα δακτυλα μας οπου ειναι κολλημενες οι ινες τις ξεκολλαμε. Βαζουμε στην παλαμη μας την λωριδα και στην ακρη της βαζουμε με κουταλακι λιγο απο το μιγμα των καρυδιων. Τυλιγουμε χαλαρα σε ρολο και το βαζουμε σε καλα βουτυρωμενο ταψακι.
  3. Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας βαζοντας στριμωχτα τα κανταιφια μας, γιατι στο ψησιμο μαζευουν.
  4. Με κουταλι ριχνουμε λιγο-λιγο το λυωμενο βουτυρο πανω στα κανταιφια για να βουτυρωθουν καλα.
  5. Ψηνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο για 30-40 λεπτα μεχρι να παρουν χρυσοξανθο χρωμα.
  6. Σε κατσαρολα βαζουμε τα υλικα για το σιροπι και το αφηνουμε 5 λεπτα απο την ωρα που θα αρχισει να βραζει.
  7. Οταν ειναι ετοιμο ψημενο το κανταιφι μας το σιροπιαζουμε ριχνοντας με κουταλι λιγο λιγο το σιροπι να σιροπιαστουν καλα. Καυτο το κανταιφι, καυτο και το σιροπι μας. Αφηνουμε να απορροφησει το σιροπι και δεν καλυπτουμε το ταψι για να ειναι σιροπιασμενο και τραγανο το κανταιφι μας.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

Οση ωρα δουλευουμε εχουμε το κανταιφι που θα χρησιμοποιησουμε καλυμενο με υγρη πετσετα για να μη ξεραθει και μας σπαει.

 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ