Μπορώ να αντιμετωπίσω τις φοβίες μου ομοιοπαθητικά;

Οι περισσότεροι από εμάς παλεύουμε με τις φοβίες τους χωρίς να ξέρουμε ακριβώς το πώς θα μπορέσουμε να τις νικήσουμε και να απαλλαγούμε από αυτές μια και καλή. Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι ένα από τα όπλα που μπορούμε να προσθέσουμε στη φαρέτρα μας, όπως βλέπουμε στο ακόλουθο περιστατικό.

 

 

 

 

Γράφει ο Ομοιοπαθητικός Κωνσταντίνος Τσιτινίδης

Το περιστατικό:

Ασθενής άνδρας ηλικίας 40 ετών με ιστορικό φοβιών και κρίσεων πανικού.Ο ασθενής έχει την αίσθηση διαρκώς ότι θα του συμβεί κάτι άσχημο, αδυνατεί να οδηγήσει χωρίς παρέα.  Παράλληλα παραπονιέται για βουητό στα αυτιά, ενώ σημειώνεται αγοραφοβία, αστάθεια και σύγχυση (τις περιόδους που απουσιάζουν οι κρίσεις πανικού). Τα μάτια του κοκκινίζουν κατά περιόδους.Τις κρίσεις πανικού τις περιγράφει με αίσθημα προκάρδιων παλμών, τάση φυγής, φόβο άμεσα επερχόμενου θανάτου και υπέρταση. Παράλληλα συνυπάρχει και ψωρίαση κατά πλάκας με κυριότερη εντόπιση το θώρακα.

Η θεραπεία:

Τα τελευταία χρόνια έλαβε κατά σειρά Argentum Nitricum με συνολική ανταπόκριση 90%, που αφορούσε τις κρίσεις πανικού και τις φοβίες. Επίσης πήρε Lycopodium και τελευταία Anacardium για αύξηση της αυτοπεποίθησης του (λαμβάνοντας ταυτοχρόνως υπόψη την ψωρίαση στο στήθος).

Τα αποτελέσματα:

Σήμερα οδηγεί πια μόνος του, δεν αναφέρει κρίσεις πανικού, ενώ η αυτοπεποίθησή του είναι κατά πολύ βελτιωμένη. Παραμένει η ψωρίαση στο στήθος (αν και βελτιωμένη), καθώς και οι εμβοές στα αυτιά (επίσης σε μειωμένο βαθμό).

Η ομοιοπαθητική θεραπεία έναντι της κλασικής ιατρικής:

Με τη συμβατική ιατρική δεν υπάρχει θεραπεία, παρά μόνο συμπτωματική ανακούφιση. Η oμοιοπαθητική, ως ολιστική επιστήμη, θεραπεύει την ασθενή όχι μόνο το σύμπτωμα, αλλά και από όσα άλλα βαθύτερα προβλήματα υπάρχουν. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο έχει το πλεονέκτημα, ότι δρα στα τρία επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης (πνευματικό, ψυχικό και σωματικό), προκαλώντας ίαση και όχι απλά ανακούφιση, γιατί ενισχύει τον αμυντικό μηχανισμό.

 

 

Σχετικά άρθρα