Κέητ και Γουίλιαμ στο παγκάκι που κάθησε η Νταϊάνα στο Ταζ Μαχάλ

17 Απριλίου 2016

Στο παγκάκι που κάθησε πριν από 24 χρόνια η πριγκήπισσα Νταϊάνα, μπροστά στο Ταζ Μαχάλ, μόνη της, κάθησαν σήμερα και ο γιός της Γουίλιαμ με την σύζυγό του Κέητ.

Η πριγκίπισσα Nταϊάνα είχε επισκεφθεί μόνη το εμβληματικό μνημείο της Ινδίας το 1992 και οι μελαγχολικές εικόνες είχαν ευρέως ερμηνευθεί ως ένδειξη πρόωρης έντασης στο γάμο του βασιλικού ζευγαριού. Εκείνη την ημέρα, το Ταζ Μαχάλ είχε προετοιμαστεί για την υποδοχή του Καρόλου και της Νταϊάνα, αλλά τελικά η πριγκίπισσα το επισκέφθηκε μόνη, πυροδοτώντας ακόμη μεγαλύτερες φήμες για την κρίση στο γάμο της.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία στο παγκάκι που τελικά πήρε το όνομά της και έμεινε γνωστό ως 'Lady Di's Chair', έχει μείνει στην ιστορία. Το διαζύγιο με τον πρίγκιπα Κάρολο ήρθε τέσσερα χρόνια μετά το ταξίδι, και έπειτα από ένα χρόνο η Νταϊάνα πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι σε ηλικία 36 ετών.   24 χρόνια μετά, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ φωτογραφίζονται ξανά στο ίδιο παγκάκι σε μια εικόνα που τα βρετανικά Μέσα χαρακτηρίζουν ως κίνηση υψηλού συμβολισμού για τη βασιλική οικογένεια. Ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε σήμερα το Ταζ Μαχάλ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κέιτ, ολοκληρώνοντας μέσα σε κλίμα συγκίνησης την περιοδεία τους στη Νότια Ασία.

O εκπρόσωπος επικοινωνίας Jason Knauf δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο Δούκας του Κέιμπριτζ έχει επίγνωση της τεράστιας εκτίμησης που έτρεφε η Ινδία για τη μητέρα του και ειδικά η εικόνα της στο Ταζ Μαχάλ. Πρόσθεσε πως Κέιτ και Ουίλιαμ αισθάνονται πολύ τυχεροί που επισκέπτονται έναν τόπο που διατηρεί τη μνήμη της μητέρας του Δούκα τόσο ζωντανή.   

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ