Γαλατόπιτα

18 Απριλίου 2016

Υλικα

  • 1 βανίλλια
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 7 φλυτζάνια γάλα
  • 10 αυγά
  • 1 κουτάκι φύλλο για πίτα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο


Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C 

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν 

-Χτυπάτε τα αυγά καλά 

-Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς 

-Χαμηλώνετε τη φωτιά 

-Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει 

-Ρίχνετε και τη βανίλλια και αποσύρετε από την φωτιά 

-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι 

-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο 

-Απλώνετε τη γέμιση 

-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο 

-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί 

-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε 

-Ραντίζετε με βούτυρο 

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο 


sintages.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ