Γαλατόπιτα

<p><strong>Υλικα</strong></p>
<ul>
<li><span>1 βανίλλια</span></li>
<li><span>1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li><span>2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη</span></li>
<li><span>7 φλυτζάνια γάλα</span></li>
<li><span>10 αυγά</span></li>
<li><span>1 κουτάκι φύλλο για πίτα</span></li>
<li><span>1/2 φλυτζάνι βούτυρο</span></li>
</ul>
<p><br /><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<div><span>-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C <br /><br />-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν <br /><br />-Χτυπάτε τα αυγά καλά <br /><br />-Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς <br /><br />-Χαμηλώνετε τη φωτιά <br /><br />-Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει <br /><br />-Ρίχνετε και τη βανίλλια και αποσύρετε από την φωτιά <br /><br />-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι <br /><br />-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο <br /><br />-Απλώνετε τη γέμιση <br /><br />-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο <br /><br />-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί <br /><br />-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε <br /><br />-Ραντίζετε με βούτυρο <br /><br />-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο </span></div>
<div><span><br /></span></div>
<div><span><br /></span></div>
<div><span>sintages.gr</span></div>

Σχετικά άρθρα