Ο Βαρουφάκης μιλά σε διαδηλωτές στη Γαλλία

18 Απριλίου 2016

Στο Παρίσι βρέθηκε το Σάββατο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο κίνημα της "Αγρύπνιας" (Nuit Debout-Up All Night) που έχει κατακλύσει τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας από τα τέλη Μαρτίου, σε διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση Ολάντ στην εργατική νομοθεσία.

«Σας φέρνω αλληλεγγύη από την Αθήνα, το Λονδίνο, το Ανόβερο της Γερμανίας όπου βρισκόμουν και μια παράκληση: Μην αφήσετε αυτή την ενέργεια να πάει χαμένη. Μην αφήσετε αυτή την ενέργεια να χτίσει καριέρες. Κάντε τη διαφορά ενωμένοι σε όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στους διαδηλωτές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Δημοκρατίας.

"Αυτή πρέπει να είναι η πολιτική της Ευρώπης για τους πρόσφυγες: όταν άνθρωποι χτυπούν την πόρτα μας στη μέση της νύχτας με παιδιά, είναι φοβισμένοι, είναι λαβωμένοι, ανοίγεις την πόρτα σου και τους αφήνεις να μπουν. Δεν κάνεις ανάλυση κόστους και ωφέλειας, ούτε συναινείς με Προέδρους χωρών που αρνούνται να υπογράψουν διεθνείς συνθήκες αναφορικά με τη μεταχείριση των προσφύγων. Η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια και μεγάλη για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες με ανθρώπινο τρόπο που δεν θα διακινδυνεύει την ακεραιότητα και τη λογική μας." 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Willa Cather
Η Σκέψη της ημέρας
Willa Cather