Αξεσουάρ για τα μαλλιά που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου

18 Απριλίου 2016


Σε λίγες μέρες θα έχεις σίγουρα πολύ περισσότερο χρόνο για να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Γιατί λοιπόν να μην μαζευτείτε με τις φίλες σου και να φτιάξετε... χειροτεχνίες;  Οι δημιουργίες για τα μαλλιά που θα δεις παρακάτω έχουν μικρό κόστος και οι περισσότερες είναι αρκετά απλές. Αν όμως χρειαστείς βοήθεια, οι φίλες σου θα είναι εκεί να βάλουν ένα χεράκι! 

Πολλά από τα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη στο σπίτι σου, αλλά σε περίπτωση που έχεις... ξεμείνει, κάνε μια βόλτα σε μαγαζιά για DIY στη γειτονιά σου ή στο κέντρο. 

1. Πέρλες γύρω γύρω από κότσο 

pearl-bobby-pins

Βρες χάντρες που μοιάζουν σαν πέρλες και πέρασέ τες μέσα από τσιμπιδάκια. Όχι μόνο θα σου κρατήσουν τα τουφάκια που φεύγουν στη θέση τους, αλλά θα σου δώσουν και πολύ στιλ! 

2. Κλιπ για τα μαλλιά με λουλούδια 

flower-comb

Όλο και κάπου θα έχεις λουλούδια ψεύτικα, είτε από κάποιο δώρο που σου έκαναν ή από κάποια μπουμπουνιέρα. Βρες τα λοιπόν και πάρε ένα απλό χτενάκι ή κλιπάκι και κόλλησε τα πάνω για το top ανοιξιάτικο χτένισμα. 

3. Κορδέλα από ένα παλίο σου μπλουζάκι 

workout-headband

Κόψε το κάτω μέρος της μπλούζας σε λωρίδες και μετά τέντωσε τες μέχρι να γίνουν λεπτές. Μάζεψέ όλα τα κομμάτια μαζί και τύλιξέ τα με λίγη ταινία από τη μια άκρη. Άρχισε να πλέκεις σύμφωνα με τις οδηγίες και στο τέλος δέσε μαζί τις δύο άκρες και κόψε όσο ύφασμα περισέυει και είσαι έτοιμη! 

4. Το πιο λαμπερό κοκαλάκι για τα μαλλιά 

elastic

Θα χρειαστείς ένα απλό μαύρο κοκαλάκι, γυαλιστερή κλωστή και προαιρετικά χάντρες και μια μακριά βελόνα. Δέσε με έναν κόμπο από τη μια άκρη την κλωστή και άρχισε να κάνεις κομπάκια σε όλο το μήκος περνώντας όπου θέλεις χάντρες. Στο τέλος, θα έχεις ένα γυαλιστερό κοκαλάκι που δεν θα περνάει απαρατήρητο. 

5. Κορδέλα από δαντέλα 

cute-headband

Λίγο λάστιχο και μια σειρά από δαντέλα ή από το ύφασμα σαν το παραπάνω, το οποίο θα το βρεις πολύ εύκολα σε μαγαζιά με ραφτικά είναι ό,τι πρέπει. Στο τέλος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κόλλα απλώς πρόσξε να το τυλίξεις με λίγο ύφασμα.

6. Η άνοιξη στην στέκα σου! 

flowerheadband-1

Η μαύρη σου στέκα μπορεί να δείξει καινούρια με αυτό τον τρόπο. Βάλε λουλούδια που είτε έχεις στο σπίτι σου ή ψάξε σε ένα κατάστημα για να βρεις το μέγεθος που σε βολέυει. 

7. Στρας και διαμαντάκια στο κοκαλάκι για τον κότσο 

jewlwed-hair-pin

To κοκαλάκι γίνεται αυτομάτως πιο ενδιαφέρον και πιο λαμπερό αν του προσθέσεις πραγματικά ό,τι διαμαντάκι βρεις πως έχεις στο σπίτι από χαλασμένα σκουλαρίκια ή γενικά αξεσουάρ. 

8. Αστέρια στα μαλλιά σου 

stars

Αν είσαι αρχάρια στις χειροτεχνίες, ίσως το βρεις δύσκολο αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Θα χρειαστείς σύρμα (προσοχή μη κοπέις!), αστεράκια με τρύπες ή χωρίς -που θα βρεις σε μαγαζιά για χειροτεχνίες- και κόλλα. Στις άκρες του σύρματος που θα χρησιμοποιήσεις κόλλησε τα μικρά αστεράκια ενώ αυτά που έχουν τρύπες πέρασε τα προς το κεντρικό μέρος. Στο τέλος, κόλλησε τη δημιουργία σου σε ένα κοκάλινο κοκαλάκι. Μπορείς πάντα με σπρέι να τα βάψεις χρυσά ή ό,τι άλλο χρώμα θελήσεις! 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...