Σουφλέ με αλατισμένη καραμέλα!

18 Απριλίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα 60%
  • 4 αβγά
  • 4 κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • Για τα φορμάκια
  • βούτυρο μαλακό
  • αλεύρι
  • Για την καραμέλα γάλακτος
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 πρέζες ανθός αλατιού
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200ºC. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φορμάκια και τα παγώνουμε για 2' στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε αλεύρι να ντυθούν καλά βάση και πλαϊνά από τα φορμάκια. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να γίνει χλιαρό.
3. Βάζουμε στον κάδο της Κουζινομηχανής Kenwood του μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 6'-7' σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στα αβγά και με την Κουζινομηχανή το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε για να ενωθούν. 
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μίγμα και αναδιπλώνουμε με τον αναδευτήρα ελαφράς ανάδευσης ή με μαλακή σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ώστε να ενσωματωθεί στα υλικά. 
5. Ισομοιράζουμε στα φορμάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10'. Περιχύνουμε με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
7. Για την καραμέλα γάλακτος.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4'-5', να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη σερβίρουμε.

argiro.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ