Γερμανία: Τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα σε παραλίες;

19 Απριλίου 2016

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι γερμανικές αρχές μετά από πληροφορίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα, και μάλιστα σύμφωνα με τη Bild, στις ακτές της Βόρειας και της Βαλτικής Θάλασσας.

 

Οι γερμανικές ακτές αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Γερμανία - η χώρα διαθέτει περίπου 100 παραθαλάσσια θέρετρα.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας ενημερώθηκε από την ιταλική μυστική υπηρεσία για το ενδεχόμενο χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, οι βομβιστές αυτοκτονίας σχεδίαζαν να μεταμφιεστούν ως πλανόδιοι πωλητές στις γερμανικές ακτές.

H γερμανική εφημερίδα Die Welt στην ιστοσελίδα της προσθέτει ότι «οι ιταλικές πηγές που έλαβαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες από την Αφρική, αναφέρονται και σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Ιταλία και η νότια Γαλλία (…) Οι επίδοξοι δολοφόνοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέρχονται από τη Σενεγάλη και είναι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που πέρυσι προσχώρησε επίσημα στους κόλπους του ISIS». 

 

Πηγή: enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ