Άρχισαν μαθηματα ιταλικών οι πρόσφυγες που πήρε μαζί του ο πάπας από τη Λέσβο

19 Απριλίου 2016

Oι 12 Σύροι πρόσφυγες που ταξίδεψαν το Σάββατο από τη Λέσβο στη Ρώμη έπειτα από πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου παρακολούθησαν ήδη το πρώτο μάθημα ιταλικών, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαξιμιλιάνο Σιγκνιφρέντι, ένας εκπρόσωπος τύπου της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά.

 

Σε κάθε μία από τις τρεις οικογένειες μουσουλμάνων, μεταξύ αυτών 6 παιδιά, διατέθηκε ένα μικρό διαμέρισμα σε ένα κτίριο της συνοικίας Τραστεβέρε. Συνολικά 80 άνθρωποι ζουν σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα, μεταξύ αυτών οικογένειες Σύρων που έφθασαν πρόσφατα από το Λίβανο χάρη στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» που άνοιξε ο Άγιος Αιγίδιος και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις, με την υποστήριξη των ιταλικών αρχών.

Εντός ολίγων ημερών ή μερικών εβδομάδων, οι τρεις οικογένειες τις οποίες προσκάλεσε ο ποντίφικας θα μετακομίσουν σε πιο ευρύχωρα διαμερίσματα τα οποία αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται στο Βατικανό, όπου θα συναντηθούν με τις δύο οικογένειες χριστιανών προσφύγων που φιλοξενούνται από το φθινόπωρο.

Η Ντανιέλα Πομπέι, υπεύθυνη για τους πρόσφυγες στον Άγιο Αιγίδιο, αφηγήθηκε ότι μόλις έφθασαν στο κέντρο υποδοχής, οι Σύροι το συνέκριναν με «ένα πεντάστερο ξενοδοχείο».

«Δεν θέλουμε να βρίσκονται σε ένα κέντρο στην περιφέρεια της Ρώμης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσής τους» υπογράμμισε η ίδια. Για αυτό ακριβώς ήδη από την Κυριακή τα μέλη των τριών οικογενειών «παρακολούθησαν τα πρώτα τους μαθήματα ιταλικής γλώσσας. Μια νέα ζωή ξεκινά για εκείνους. Άρχισαν ήδη να κάνουν περίπατους στο Τραστεβέρε».

koutipandoras


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...