Επίσημη πρώτη για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

19 Απριλίου 2016

Την επίσημη πρώτη του είχε την Τρίτη το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας» στο Θέατρο Χυτήριο. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η Ραχήλ Μακρή, η Αγλαϊα Κυρίτση, ο Μανούσος Μανουσάκης, ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης και ο Γιάννης Σταθάς, υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα.

 

«Ξεκινάμε έναν αγώνα απελευθέρωσης απέναντι στις δυνάμεις που προσπαθούν να μας καθυποτάξουν. Έναν αγώνα απέναντι σε συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της και συνέχισε: «Λέμε όχι στη μνημονιακή δεσποτεία, την ευρωγραφειοκρατία, τη χρεοκρατία, την τραπεζοκρατία, τα συμφέροντα και τις ολιγαρχίες. Λέμε όχι στη διαπλοκή, τους νομισματικούς εκβιασμούς, την τραπεζική τρομοκρατία και τη μιντιακή προπαγάνδα».

«Ξεκινάμε έναν αγώνα που εμπνέεται από ιστορικές κοινωνικές μάχες, που διαπότισαν τη διαδρομή των λαών προς την ελευθερία. Παλεύουμε για την απελευθέρωσή μας από το μνημονιακό καθεστώς και τις συνθήκες αμφισβήτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας» υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και την ανάκτηση της δημοκρατικής, της λαϊκής και της εθνικής κυριαρχίας. Παλεύουμε για ισότητα, ισονομία, ισοπολιτεία, εξάλειψη των διακρίσεων, εξάλειψη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας. Παλεύουμε για την ακύρωση κάθε διάταξης που εκτρέφει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ατιμωρησία, όπως ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Για μια Βουλή ανοιχτή στους πολίτες, για πλήρη διαχωρισμό και αυτοτέλεια των δημοκρατικών λειτουργιών, για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

«Παλεύουμε για την αλληλεγγύη των λαών και των κοινωνιών, ως βασικό στοιχείο ευημερίας της ανθρωπότητας. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, μόνον αν παλέψουμε πολύ, πολλές και πολλοί» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η Πλεύση Ελευθερίας φιλοδοξεί να εκφράσει μια κοινωνία που προσπαθούν να απενεργοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν. Θέλει να ενσαρκώσει και όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε έναν και καθεμιά που συμμερίζεται τις ιδρυτικές θέσεις και τους στόχους μας.

Η Πλεύση Ελευθερίας θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου.

Δημιουργούμε την Πλεύση Ελευθερίας για να ανατρέψουμε συνολικά το μνημονιακό καθεστώς και διεκδικούμε δημοκρατικά την διακυβέρνηση» τόνισε και κατέληξε: «Θέλουμε ένα μέλλον ελευθερίας, χωρίς μνημονιακά δεσμά, χωρίς τοποτηρητές, επιτηρητές και επόπτες. Χωρίς τρόικα, κουαρτέτο ή οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα που σφετερίζεται τη δημοκρατική εκπροσώπηση του λαού.

Πυξίδα μας η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια, η διαγραφή του παράνομου χρέους, η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών».


«Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον.

Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά.

Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. 

Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους

Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας

Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας

Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι.

Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων.

Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.

Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν.

Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας», αναφερόταν στην ανακοίνωση δημιουργίας του νέου φορέα.

 

 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ