Επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ για την αξιολόγηση

19 Απριλίου 2016

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της συζήτησης τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

 

Ο Πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, μετέφερε στην κ. Μέρκελ την ελληνική θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Το επιχείρημα του Πρωθυπουργού ήταν, σύμφωνα με τον Παναγή Γαλιατσάτο, πως από τη στιγμή που οι δημοσιονομικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερες από τους στόχους, δεν υπάρχει λόγος για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ για τη διασφάλιση του ενδεχομένου εκτροχιασμού του προγράμματος.

Η επικοινωνία με την Καγκελάριο ήταν η πρώτη υψηλόβαθμη επαφή του Πρωθυπουργού μετά την άφιξη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα και αναμένεται να υπάρξουν και άλλες τέτοιες κινήσεις, ώστε να καμφθεί η απαίτηση των θεσμών για τη νομοθέτηση συμπληρωματικών μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ. Αν και η Αθήνα έδειξε αρχικά να συζητάει αυτό το ενδεχόμενο, όταν οι δανειστές έβαλαν το θέμα αυτό στο τραπέζι στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα στο Μαξίμου η Αθήνα αποφάσισε να επιμείνει στη γραμμή, πρώτα η αξιολόγηση, μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και αν υπάρξει ανάγκη τότε, το συζητάμε.

 

Πηγή: real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ