Mοσχαρίσιο νουά με λαχανικά!

20 Απριλίου 2016

Υλικά

  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές μηλόξυδο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι
  • 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 1,5 κιλό μοσχάρι νουά δεμένο με σπάγκο σφιχτά
  • 700 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
  • 700 γρ. πατατούλες στρογγυλές
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση

  1. Σ'ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές ξύδι, τα ¾ του βασιλικού και τη ρίγανη. 
  2. Πασαλείβουμε καλά το νουά, το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  3. Εν τω μεταξύ βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε νερό τα φασολάκια για 5 λεπτά.
  4. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα βάζουμε σ' ένα μπολ αλλά κρατάμε το νερό τους.
  5. Κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι, το δαφνόφυλλο και τις πατάτες.
  6. Μετά από 8 λεπτά περίπου τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε στο μπολ μαζί με τα φασολάκια. (Τα λαχανικά μπορούμε να τα βράσουμε και από την επομένη, να τα βάλουμε στο ψυγείο, αλλά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε).
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C, και βάζουμε το κρέας σε σχάρα στην οποία έχουμε βάλει από κάτω ένα ταψί με νερό για να στάξει το κρέας.
  8. Το γυρνάμε κυκλικά για να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές και το ψήνουμε για 45 λεπτά.
  9. Το αφήνουμε να ηρεμήσει για 15 λεπτά, μετά το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
  10. Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε βγάζουμε το σπάγκο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  11. Τοποθετούμε τις φέτες σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  12. Προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τα σερβίρουμε με το κρέας. 
 
lovecooking.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ