Οι πιο λεπτές και τραγανές πατατες την Άνοιξης!

20 Απριλίου 2016

Υλικά

  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες πατάτες αποφλοιωμένες
  • ½ κούπα φύλλα μυρωδικών όπως μαϊντανός, δυόσμος, κόλιανδρος κτλ
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Σε ένα σκεύος ψησίματος απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. 
  3. Κόβουμε τις πατάτες σε ΠΑΡΑ πολύ λεπτές σχεδόν διάφανες ροδέλες. 
  4. Απλώνουμε τις ροδέλες πατάτας πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σε μονή στρώση. 
  5. Βάζουμε 3 φυλλαράκια όμοιου μυρωδικού, το ένα πάνω από το άλλο σε κάθε ροδέλα πατάτας και καλύπτουμε με άλλη μία ροδέλα πατάτας. 
  6. Πιέζουμε τις ροδέλες για να κολλήσουν. 
  7. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  8. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να οι πατάτες να ψηθούν, να είναι τραγανές και να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

 

lovecooking.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ