Μους γιαούρτι με Λικέρ

20 Απριλίου 2016

Συστατικά:

  • 2 φλ. γιαούρτι 0% λιπαρά
  • 12 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. εσάνς καφέ
  • 2 κ.σ. λικέρ της επιλογής μας
  • ξύσμα κουβερτούρας
 

Οδηγίες:

Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε 1/2 φλ. κρύο νερό προσθέτουμε  την κουταλιά εσάνς καφέ και το λικέρ.

Μουσκεύουμε με αυτό τα μπισκότα.

Βάζουμε τα 2/3 του γιαουρτιού στο μπολ.

Από το 1/3 του γιαουρτιού που μένει κρατάμε 2 κουταλιές.

Στο υπόλοιπο προσθέτουμε την υπόλοιπη εσάνς καφέ, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές γιαούρτι που έχουμε κρατήσει, πάνω στο "χρωματιστό" γιαούρτι.

Με την άκρη ενός μαχαιριού ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να αναμειχθούν λίγο τα γιαούρτια.

Γαρνίρουμε με το ξύσμα της κουβερτούρας.

Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως.

Προτιμότερο όμως είναι να το αφήσουμε 60-120 λεπτά στο ψυγείο.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ