Νέα σεισμική δόνηση στον Ισημερινό

20 Απριλίου 2016

Σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των ακτών του Ισημερινού, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 70 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Εσμεράλδας σε επιφανειακό βάθος 10 χλμ, όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο.

Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή δήλωσαν στο Ρόιτερς πως δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις με διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη έγιναν αισθητές στην Κοχίμιες, στις ακτές της περιοχής όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να πεταχτούν οι κάτοικοι από τα κρεβάτια τους και να βγουν στους δρόμους.

Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Κίτο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Ισημερινού ανέφερε πως τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε στις 3.33 τοπική ώρα (11:33 ώρα Ελλάδας) ακολούθησε σειρά μετασεισμικών δονήσεων. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό του Σαββάτου ανέρχεται σε 480, με περίπου 4.600 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 107. Εκατοντάδες σπίτια και δρόμοι καταστράφηκαν.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ