Tο καρπούζι κάνει καλό στην καρδιά μας!

8 Μαΐου 2013


Τα καρπούζια περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορεί να ωφελήσουν την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα και ίσως να συμβάλουν στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας, αναφέρουν ερευνητές από το Τμήμα Γεωργικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας.

«Όσο περισσότερο μελετάμε τα καρπούζια τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι εκ φύσεως περιέχουν ουσίες πολύτιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής δρ Μπίμου Πατίλ.

Οι έως τώρα μελέτες του δρος Πατίλ και των συνεργατών του έχουν δείξει ότι όταν τρώμε καρπούζι, η φυτοχημική ουσία σιτρουλίνη που περιέχει μετατρέπεται στον οργανισμό στο αμινοξύ αργινίνη.

«Το αμινοξύ αυτό προασπίζει την υγεία της καρδιάς, του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να είναι ωφέλιμο για τους πάσχοντες από παχυσαρκία και τύπου 2 διαβήτη», εξήγησε ο δρ Πατίλ. «Η αργινίνη διεγείρει επίσης το νιτρικό οξείδιο που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία με έναν μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν των φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία».

Οι βαθυκόκκινες ποικιλίες καρπουζιού, εξάλλου, «περιέχουν άφθονη λυκοπένηένα θρεπτικό συστατικό που προστατεύει την υγεία της καρδιάς, του προστάτη και του δέρματος», κατέληξε.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ