Καλαμαράκια βουτηγμένα σε σάλτσα pesto

21 Απριλίου 2016

Συστατικά:

1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα και μικρά σε μέγεθος
ζωμός λαχανικών ή κύβος λαχανικών
αρωματικό μπουκέτο από φύλλα δάφνης μαϊντανό και θυμάρι
1 φλ. βασιλικό πλατύφυλλο
8 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. κουκουνάρι
1/3 φλ. λάδι ελιάς
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή ώριμο ξινοτύρι ναξιώτικο

 

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα με ζωμό και το μπουκέτο αρωματικών βράζουμε καλαμαράκια για περίπου 10 λεπτά

Κρατάμε μερικά κεφαλάκια - τα πιο μικρά - ακέραια και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το υπόλοιπο "σώμα" και τα διατηρούμε ζεστά.

Ροδίζουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα κουκουνάρια και το βασιλικό, προθέτοντας σιγά-σιγά και το λάδι.

Βάζουμε στο μείγμα αυτό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά ή σε ατομικά πιάτα, οπότε είναι προτιμότερο να "στήσουμε" τα καλαμαράκια στο κέντρο του πιάτου και γύρω γύρω τη σάλτσα pesto. 


gourmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ