«Η Δίκη» του Κάφκα από τον Δημήτρη Μυλωνά στο «Κυκλάδων»

21 Απριλίου 2016

Το φιλοσοφικό δυστοπικό μυθιστόρημα του Τσέχου συγγραφέα θα μεταφερθεί στη σκηνή τον Απρίλιο του 2017.

Με ένα από τα πιο εμβληματικά κείμενα της σύγχρονης λογοτεχνίας, τη «Δίκη» του Φραντς Κάφκα θα καταπιαστεί με τη νέα θεατρική σεζόν ο Δημήτρης Μυλωνάς. Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης θα μεταφέρει το φιλοσοφικό δυστοπικό μυθιστόρημα του εβραϊκής καταγωγής Τσέχου συγγραφέα στη σκηνή του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων – «Λευτέρης Βογιατζής» τον Απρίλιο του 2017.
Η υπόθεσή του περιστρέφεται γύρω από τον τραπεζοϋπάλληλο Γιόζεφ Κ., ένα συνηθισμένο άνθρωπο ανίκανο για οποιαδήποτε έξαρση, ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν γνωρίζει… «Η Δίκη» του Κάφκα ξεκίνησε να γράφεται το 1914 και δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό του, το 1925, από το φίλο του Μαξ Μπροντ, παρά την επιθυμία του ίδιου να καταστραφούν τα χειρόγραφα του ημιτελούς του έργου.
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Μυλωνάς αυτή την περίοδο σκηνοθετεί και παίζει στο «Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν» του Τζο Όρτον στο «Αγγέλων Βήμα», ενώ τον προσεχή Οκτώβριο θα παρουσιάσει τους «Τρεις Σωματοφύλακες» του Αλέξανδρου Δουμά στο Θέατρο Ακροπόλ.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Rabindranath Tagore
Η Σκέψη της ημέρας
Rabindranath Tagore