9 συμπτώματα καρδιακών ανωμαλιών στα παιδιά


Οι συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων. Τα συμπτώματα στα μωρά είναι συνήθως ήπια, όπως για παράδειγμα η εύκολη κόπωση. Τα απειλητικά για τη ζωή τους συμπτώματα, όπως η σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή, είναι σπανιότερα. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα το μωρό σας να μην παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα κατά τη γέννηση, αλλά μπορεί να τα εμφανίσει αργότερα, καθώς μεγαλώνει.

Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μετά την διόρθωση του προβλήματος. Όταν οι συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες αντιμετωπιστούν στο σωστό χρόνο είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάσουν μόνιμα την ανάπτυξη του παιδιού σας.

Τα  συμπτώματα περιλαμβάνουν:

-Δυσκολία στην αναπνοή. Συνήθως παρατηρείται όταν το μωρό σας είναι ενεργό, όπως κατά τη διάρκεια του ταΐσματος ή του κλάματος.

-Κακή αύξηση σωματικού βάρους. Όταν η περισσότερη ενέργεια ενός μωρού δαπανάται στην άντληση αίματος από το σώμα, ελάχιστη μένει για φαγητό.

-Εφίδρωση, ειδικά στο κεφάλι. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μωρό σας έχει νωπά μαλλιά και δροσερό, υγρό δέρμα.

-Κόπωση. Το μωρό σας μπορεί να είναι πολύ κουρασμένο για να παίξει και κοιμάται τον περισσότερο χρόνο.

-Αφυδάτωση. Τα  σημάδια της αφυδάτωσης περιλαμβάνουν την ξηροστομία, την ξηροφθαλμία και σκούρα, με έντονη οσμή ούρα.

-Ξαφνική αύξηση βάρους ή πρήξιμο και πρήξιμο γύρω από τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια. Η αύξηση του σωματικού βάρους ή το πρήξιμο προκαλούνται από την κατακράτηση των υγρών που σχετίζεται με την κακή κυκλοφορία του αίματος.

Τα συμπτώματα των προβλημάτων στη ροή του αίματος:

Τα προβλήματα στη ροή του αίματος προκαλούνται από ανωμαλίες της καρδιάς, πράγμα που σημαίνει ότι το μωρό σας παίρνει λιγότερο οξυγόνο. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε παιδιά που έχουν κυανωτικές ανωμαλίες της καρδιάς. Εάν ένα μωρό έχει πρόβλημα πρόσληψης οξυγόνου τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Μια γαλαζωπή απόχρωση (κυάνωση) στο δέρμα, τα χείλη και τα νύχια.

-Βραδύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη (σε πιο σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς). Το μωρό σας μπορεί να ζυγίζει λιγότερο ή να χρειάζεται περισσότερο από το αναμενόμενο για να αποκτήσει δεξιότητες, όπως  το περπάτημα.

Σχετικά άρθρα