Βαρόμετρο Public Issue: 6 στους 10 Ελληνες δεν θέλουν εκλογές

24 Απριλίου 2016

Έξι στους δέκα Έλληνες δεν θέλουν εκλογές σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή.

 

Συγκεκριμένα ένα 60% των πολιτών θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές ενώ το 38% πιστεύει ότι μάλλον χρειάζεται να στηθούν κάλπες. Πάντως το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί σε σχέση με τον Μάρτιο όταν τα ποσοστά ήταν 71% και 25% αντίστοιχα.

Ελάχιστοι πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση -μόλις το 7% των ερωτηθέντων - με τη συντριπτική πλειοψηφία, το 88%, να θεωρεί ότι πορευόμαστε σε λάθος κατεύθυνση.

Εξίσου λίγοι είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες (9%), με τα τρία τέταρτα να εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει και ένα 16% να εκτιμά ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει τίποτε.

Το 49% εκτιμά ότι η κατάσταση στη χώρα εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή θα είναι χειρότερη, ενώ το 30% ότι θα είναι καλύτερη.

Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και για το ΔΝΤ. Το 70% θεωρεί πως πρέπει να φύγει ενώ μόλις το 24% επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Πηγή: enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...