Νηστίσιμη σαλάτα με λαχανικά, μαύρα φασόλια και αβοκάντο

25 Απριλίου 2016

Νηστίσιμη σαλάτα με λαχανικά, μαύρα φασόλια και αβοκάντο από την διαιτολόγο – διατροφολόγο, Κία Καραγιάννη.

 

 

 

 

Υλικά για 2 μερίδες:

1 μπολ από ντομάτα σε κομματάκια (ή ντοματίνια) και αγγούρι

1 φλιτζάνι μαύρα ψιλά φασόλια

1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο

1 μικρό αβοκάντο

1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 μικρή χούφτα κολοκυθόσποροι ή αμύγδαλα ή καρύδια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

Dressing:

Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση

1 σκελίδα σκόρδου στο γουδί

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Μυρωδικά της αρεσκείας σας ελεύθερα

Βάζετε όλα τα υλικά του dressing σε 1 μικρό σκεύος και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνετε με το έτοιμο dressing και ανακατεύετε.

Η παραπάνω συνταγή αποτελεί ιδανική επιλογή για μεσημεριανό στη δουλειά ή βραδινό γεύμα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά. Πολλές φορές όταν νηστεύουμε αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ότι δε νιώθουμε χορτάτοι. Η συγκεκριμένη σαλάτα, όμως, είναι σίγουρο πως θα σας χορτάσει γιατί τα συστατικά που περιέχει δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού.

Κία Καραγιάννη , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ