Μπαρμπουνάκια στη λαδόκολλα!

<div class="ingredients">
<p><strong>Υλικά</strong> <span>(υλικά για 4 μερίδες)</span></p>
<ul>
<li>4 μπαρμπούνια καθαρισμένα</li>
<li>Αλάτι</li>
<li>Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</li>
<li>4 φύλλα δάφνης</li>
<li>2 μεγάλα κρεμμύδια</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδο</li>
<li>1 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>2 κ.σ. βούτυρο</li>
<li>16 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι</li>
</ul>
</div>
<div class="direction">
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol class="instructions">
<li>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C (170° για ψήσιμο στον αέρα). Κόβουμε 4 κομμάτια από το αντικολλητικό χαρτί λαδόκολλας. Κάθε κομμάτι πρέπει να επαρκεί για να τυλίξουμε ένα ψάρι. Πλένουμε τα μπαρμπούνια με κρύο νερό και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. </p>
</li>
<li>
<p>Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν και γίνουν ένα διάφανο μίγμα.</p>
</li>
<li>
<p>Ακουμπάμε από ένα μπαρμπούνι σε κάθε κομμάτι λαδόκολλα, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σκόρδο από πάνω και περιχύνουμε το βούτυρο με το λάδι.</p>
</li>
<li>
<p>Ρίχνουμε τις ελιές πάνω στο ψάρι.</p>
</li>
<li>
<p>Σκεπάζουμε το ψάρι με τη λαδόκολλα και διπλώνουμε τις άκρες δύο φορές ώστε να φτιάξουμε ένα κλειστό πακετάκι. Τα πακετάκια δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά κλεισμένα γιατί ο ατμός του φούρνου θα τα κάνει να φουσκώσουν.</p>
</li>
<li>
<p>Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το ψάρι και να αφαιρείται εύκολα το κόκκαλο.</p>
</li>
</ol>
<p> </p>
<p>epithimies.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα