Μπαρμπουνάκια στη λαδόκολλα!

26 Απριλίου 2016

Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 4 μπαρμπούνια καθαρισμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 16 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C (170° για ψήσιμο στον αέρα). Κόβουμε 4 κομμάτια από το αντικολλητικό χαρτί λαδόκολλας. Κάθε κομμάτι πρέπει να επαρκεί για να τυλίξουμε ένα ψάρι. Πλένουμε τα μπαρμπούνια με κρύο νερό και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 

  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν και γίνουν ένα διάφανο μίγμα.

  3. Ακουμπάμε από ένα μπαρμπούνι σε κάθε κομμάτι λαδόκολλα, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σκόρδο από πάνω και περιχύνουμε το βούτυρο με το λάδι.

  4. Ρίχνουμε τις ελιές πάνω στο ψάρι.

  5. Σκεπάζουμε το ψάρι με τη λαδόκολλα και διπλώνουμε τις άκρες δύο φορές ώστε να φτιάξουμε ένα κλειστό πακετάκι. Τα πακετάκια δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά κλεισμένα γιατί ο ατμός του φούρνου θα τα κάνει να φουσκώσουν.

  6. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το ψάρι και να αφαιρείται εύκολα το κόκκαλο.

 

epithimies.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ