Σπαράγγια στον ατμό με σάλτσα από σκόρδο και σόγια

<div class="ingredients">
<p><strong>Υλικά</strong> <span>(υλικά για 4 μερίδες)</span></p>
<ul>
<li>450g φρέσκα σπαράγγια</li>
<li>1 κ.σ. ελαφρύ λάδι, π.χ. κραμβέλαιο</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 κ.γ. ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης (νέκταρ)</li>
<li>3 κ.σ. σάλτσα σόγιας</li>
<li>1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο</li>
<li>Αλάτι και πιπέρι</li>
</ul>
</div>
<div class="direction">
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol class="instructions">
<li>
<p>Κόψτε και πετάξτε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών και μαγειρέψτε τα στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν λίγο, δηλαδή για 5 με 7 λεπτά περίπου.</p>
</li>
<li>
<p>Ζεστάνετε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, δηλαδή περίπου για μισό λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη ή το σιρόπι και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε για να δέσουν. </p>
</li>
<li>
<p>Ραντίστε το ντρέσινγκ πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίστε με τα κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
</li>
</ol>
<p>epithimies.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα