Σπαράγγια στον ατμό με σάλτσα από σκόρδο και σόγια

26 Απριλίου 2016

Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 450g φρέσκα σπαράγγια
  • 1 κ.σ. ελαφρύ λάδι, π.χ. κραμβέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης (νέκταρ)
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε και πετάξτε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών και μαγειρέψτε τα στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν λίγο, δηλαδή για 5 με 7 λεπτά περίπου.

  2. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, δηλαδή περίπου για μισό λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη ή το σιρόπι και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε για να δέσουν. 

  3. Ραντίστε το ντρέσινγκ πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίστε με τα κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

epithimies.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ