«Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο» στο Θησείον

26 Απριλίου 2016

To παράλογο δεν παίζεται. Απλώς σού συμβαίνει. Για τρεις μόνο παραστάσεις Μ. Δευτέρα 25, Μ. Τρίτη 26 Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου στις 21:00.

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και το «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» εγκαινιάζουν «Το Δροσερό Βλέμμα» μια σειρά από εξέχουσες παραστάσεις δημιουργών νέων, άγνωστων στο ευρύ αθηναϊκό κοινό, που οι δουλειές τους προάγουν με ιδιαίτερο τρόπο την θεατρική εμπειρία. Την σειρά αυτή ανοίγει στις 25, 26 & 27 Απριλίου, η παράσταση «Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο».

Μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια» υπό τη σκηνοθετική ματιά της Μαριλένας Κατρανίδου. Μια ιστορία κλισέ. Δύο τυπικά εγγλέζικα ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας πυροσβέστης, ένα κουδούνι που χτυπάει επίμονα, μια πόρτα που κρύβει έναν επισκέπτη και μια πιθανή φωτιά. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού….

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο, κύριου εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου,  και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο, η ομάδα – που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης- καταθέτει μια πρόταση πάνω στην σκηνική παρουσία του Παράλογου διερευνώντας την έννοια του Παράλογου ως συμβάντος της καθημερινότητας αλλά και ως κατ’εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης.

Η παράσταση ξεκίνησε την διαδρομή της στο Τμήμα Θεάτρου, στα πλαίσια του μαθήματος Σκηνοθεσίας του Μ. Μαρμαρινού, τον Ιούνιο του 2015, συναντήθηκε με το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», στα πλαίσια του «Μικρού Φεστιβάλ» του Δήμου Καλαμαριάς, τον Δεκέμβριο του 2015 και έρχεται να συναντήσει το αθηναϊκό κοινό στην τρίτη εκδοχή της για τον χώρο του «Θησείον- Ένα θέατρο για τις τέχνες» στις 25, 26 & 27 Απριλίου του 2016.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Κατρανίδου
Δραματουργική επεξεργασία: Ρία Μεντηλίδου, Μαριλένα Κατρανίδου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Διδώ Γκόγκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Μαυράκης
Φωτογραφίες: Σέργιος Κεφαλάς
Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Πολίτης
Trailer: Αλέξης Τσιάμογλου [RoughCut]
Oργάνωση παραγωγής: Νίκος Μαυράκης, Ηλιάνα Καλαδάμη
Παραγωγή: ΟΜΑΖ & Μανόλης Σάρδης / PRO4

Πρόσωπα επί σκηνής

Αλίκη Ατσαλάκη
Γεωργία Κυριαζή
Ειρήνη Κυριακού
Χρήστος Στρινόπουλος
Αλέξης Τσιάμογλου

 

Μουσικοί επί σκηνής

ΚΙΘΑΡΑ 1: Δημήτρης Λώλης
ΚΙΘΑΡΑ 2: Χρήστος Παπαδόπουλος

Info

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)
210-3255444


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...