Μάθε τα πάντα για τον 1ο οίκο του αστρολογικού σου χάρτη!

Ο 1ος οίκος ή αλλιώς Ωροσκόπος (ASC), αντιπροσωπεύεται από το ζώδιο του Κριού και τον πλανήτη Άρη. Προσδιορίζει την εμφάνιση μας, τη συμπεριφορά μας, αυτό που θέλουμε να προβάλλουμε στους άλλους, την ιδιοσυγκρασία μας, τον σκοπό στη ζωή μας, τη φυσική εικόνα μας και τον τρόπο που βιώνουμε τα γεγονότα της ζωής μας. Ποιες πληροφορίες όμως μπορούμε να έχουμε από τον 1ο οίκο του αστρολογικού μας χάρτη; Τι σημαίνει η ύπαρξη πλανητών σε αυτό τον οίκο; Αν δεν έχεις πλανήτη στον 1ο οίκο τι μπορεί να υποδηλώνει;

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

 

 

 

    • Δες την ακμή (το ξεκίνημα δηλαδή) του πρώτου οίκο σου.

 

    • Παρατήρησε ποιος πλανήτης βρίσκεται στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σου!

 

    • Αν δεν έχεις πλανήτη στον πρώτο οίκο, τότε δες ποιος είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπο σου. Για παράδειγμα  αν έχεις ωροσκόπιο κριό: κυβερνήτης είναι ο Άρης, αν έχεις ωροσκόπο Ταύρο – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Δίδυμο – Κυβερνήτης Ερμής, Καρκίνος – Κυβερνήτης Σελήνη, Λέων – Κυβερνήτης Ήλιος, Παρθένος– Κυβερνήτης Ερμής, Ζυγός – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Σκορπιός – Κυβερνήτης Πλούτωνας, Τοξότης  – Κυβερνήτης Δίας, Αιγόκερως – Κυβερνήτης Κρόνος, Υδροχόος – Κυβερνήτης Ουρανός, Ιχθύς – Κυβερνήτης Ποσειδώνας.

 

 

 

 

Τι σημαίνουν οι πλανήτες στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σου;

 


Ήλιος στον 1ο οίκο:
 Είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και σίγουρος για τον εαυτό σου. Έχεις μία μοναδική ικανότητα να γοητεύεις τους άλλους χωρίς καμία δυσκολία και να τους επηρεάζεις υπέρ σου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ενδιαφέρεσαι πολύ για την εμφάνιση σου και σίγουρα σε θαυμάζουν για αυτή! Είσαι φιλόδοξος, αποφασιστικός με ηγετικό ταλέντο αλλά ορισμένες φορές φέρεσαι δογματικά, εγωιστικά και υποτιμητικά στους άλλους. Βάζεις πρώτα απ’ όλα τις δικές σου επιθυμίες, παραμερίζοντας συχνά των άλλων.  Αν ο Ήλιος σχηματίζει καλές όψεις στον 1ο οίκο, μπορείς να πετύχεις εύκολα ανώτερη κοινωνική θέση ή διασημότητα. Αν όμως σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις, είσαι πιθανός ισχυρογνώμων, επιπόλαιος και επιδειξιομανής.


Σελήνη στον 1ο οίκο:
 Είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικός και ευαίσθητος άνθρωπος. Έχεις πλήρη συνείδηση των συναισθημάτων σου και τα εκφράζεις με άνεση, έχοντας έντονα την ανάγκη να γίνουν αποδεκτά και να ανταποδοθούν. Έχεις ανεπτυγμένη διαίσθηση και αξιοθαύμαστη φαντασία! Πιθανόν να έχεις πολύ δυνατή αγάπη προς τη μητέρα σου ή ένα είδος εξάρτησης από εκείνη. Αλλάζεις συχνά διάθεση εσκεμμένα, προκειμένου να κερδίσεις την εύνοια και την αποδοχή των άλλων. Αν η Σελήνη στον 1ο οίκο σχηματίζει θετικές όψεις, θα έχεις πολλές ευκαιρίες στη ζωή σου για φήμη και διασημότητα. Οι δυσαρμονικές όψεις, σε κάνουν ανασφαλή, άστατο, κυκλοθυμικό και κάποιες φορές αδικαιολόγητα επιθετικό.


Ερμής στον 1ο οίκο:
 Σε χαρακτηρίζει εξυπνάδα, δίψα για μάθηση, κοινωνικότητα, υπερκινητικότητα, συγγραφικές ικανότητες και αξιοθαύμαστο επικοινωνιακό ταλέντο. Θεωρείσαι ο τέλειος ρήτορας αλλά δεν είσαι καλός ως ακροατής. Μπορείς να προσαρμοστείς σε κάθε είδος συζήτησης και είσαι ιδιαίτερα ευέλικτος σε νέες καταστάσεις και πρόσωπα. Καλές όψεις του Ερμή εδώ, δείχνουν ευφυΐα και μοναδικά γρήγορη σκέψη ενώ αρνητικές δείχνουν ροπή προς τα ψέματα, προβλήματα στην ομιλία ή ανεντιμότητα στη φιλία.

Αφροδίτη στον 1ο οίκο: Είσαι απίστευτα γοητευτικός, ερωτεύσιμος, φιλικός, δημοφιλής και κοινωνικός. Έχεις πολύ ωραίο γούστο με αποτέλεσμα να σε θαυμάζουν και να έχεις πολλές ερωτικές κατακτήσεις. Πολλές φορές η εμφάνιση σου σε απασχολεί τόσο πολύ που χαρακτηρίζεσαι επιφανειακός. Κερδίζεις πολύ εύκολα τους ανθρώπους με την ευγένεια και τους γλυκούς σου τρόπους, που σε θεωρούν αξιαγάπητο! Οι καλές όψεις της Αφροδίτης, υπόσχονται πετυχημένη ερωτική ζωή και πολλούς φίλους. Οι κακές όψεις, ναρκισσισμό, εγωισμό, ζηλοτυπία, αδιαφορία και οκνηρία.

 

Άρης στον 1ο οίκο: Είσαι δυναμικός, παθιασμένος, δραστήριος, ατρόμητος και με ισχυρή θέληση! Πιθανόν να ασχολείσαι με τον αθλητισμό ή κάποιο άλλο χόμπι, που μπορείς να διοχετεύσεις την ενέργεια σου. Αγαπάς πολύ το σεξ, οξύθυμος και ειλικρινής. Αν ο Άρης σχηματίζει θετικές όψεις στον 1ο οίκο οι δραστηριότητες σου στην καθημερινότητα θα καταλήγουν σε επιτυχία και αναγνώριση. Αν όμως σχηματίζει αρνητικές, πιθανόν να είσαι βίαιος, επιθετικός χωρίς αιτία, βιαστικός, άγαρμπος και προσβλητικός στους τρόπους σου.

 


Δίας στον 1ο οίκο:
 Είσαι αισιόδοξος, ανοιχτός, κοινωνικός και τυχερός άνθρωπος. Έχεις ανεπτυγμένη αυτοπεποίθηση, σωστή φιλοσοφία ζωής και την ικανότητα να βλέπεις πάντα την καλή πλευρά στους ανθρώπους και στις καταστάσεις. Σ’ αρέσουν τα ταξίδια και οτιδήποτε καινούργιο. Τείνεις βέβαια να είσαι υπερβολικός στις δραστηριότητες ή τα πιστεύω σου, με αποτέλεσμα συχνά να «πέφτεις έξω» ή να έχεις αυξημένο σωματικό βάρος. Ο Δίας σε αυτόν τον οίκο, αν σχηματίζει καλές όψεις, φέρνει τύχη, κύρος, μακροζωία, ανώτερη μόρφωση και πλούτο. Αν υπάρχουν αρνητικές όψεις του Δία, χαρακτηρίζεσαι από υπεραισιοδοξία, υποκρισία, επιπολαιότητα και υπεροψία.

 


Κρόνος στον 1ο οίκο:
 Είσαι ένας άνθρωπος σοβαρός, εργατικός, υπεύθυνος, ώριμος, αξιόπιστος, ηθικός, υπομονετικός και ιδιαίτερα ανθεκτικός. Πιθανόν να ήσουν ντροπαλό και εσωστρεφές παιδί ή να είχες κάποιους περιορισμούς από την οικογένεια. Ενώ έχεις κρυφή δύναμη, χάνεις πολλές φορές την αυτοπεποίθηση σου, χωρίς όμως αυτό να σε σταματά να κυνηγήσεις αργά αλλά σταθερά τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες σου. Δεν σε χαρακτηρίζει ιδιαίτερος συναισθηματισμός και συχνά επιλέγεις την μοναξιά σου. Αν υπάρχουν καλές όψεις θα έχεις την δυνατότητα για μεγάλα επιτεύγματα και ισχυρό κοινωνικό στάτους, ενώ αν υπάρχουν αρνητικές έχεις τάση για μελαγχολία, κατάθλιψη, αντικοινωνικότητα, κόμπλεξ, τσιγκουνιά, δειλία και σκληρότητα.

 

Ουρανός στον 1ο οίκο: Έχεις μία μοναδική προσωπικότητα, επαναστατική, πρωτότυπη και ομολογουμένως αξιοθαύμαστη. Δεν φοβάσαι να ρισκάρεις, χρησιμοποιείς γρήγορα το μυαλό σου και εκπέμπεις έντονο δυναμισμό. Ίσως σε μαγνητίζουν θέματα μεταφυσικά ή η αστρολογία. Ζεις για την περιπέτεια, το περίεργο, το εκκεντρικό και για την αντίδραση! Δεν αγχώνεσαι με τις αλλαγές, οι οποίες πιθανόν θα υπάρξουν σε μεγάλο βαθμό στη ζωή σου. Αν οι όψεις που σχηματίζει είναι καλές, δηλώνουν ευχάριστες εκπλήξεις κατά την διάρκεια της ζωής σου και μόνο θετικές μεταβολές. Αν είναι ωστόσο αρνητικές οι όψεις του, θα υπάρχουν ξαφνικά γεγονότα που θα σε κλονίζουν ή και ατυχήματα. Πρόσεξε την τάση σου για νεύρα και επανάσταση χωρίς αιτία.

Ποσειδώνας στον 1ο οίκο: Χαρακτηρίζεσαι από ισχυρή διαίσθηση, μεγάλη διορατικότητα, καλλιτεχνικό ταλέντο, ευαισθησία και έντονο συναισθηματισμό. Έχεις την ικανότητα να νιώθεις τις ανάγκες των άλλων, να τους βοηθάς, να τους συμπονάς αλλά και να τους ξεγελάς με ευκολία. Παρασύρεσαι εύκολα και συχνά χαρακτηρίζεσαι αφηρημένος και ανασφαλής. Έχεις μάλλον λανθασμένη εικόνα για τον εαυτό σου, σε σχέση με την πραγματική. Θετικές όψεις φέρνουν δημιουργικότητα, ρομαντισμό, φαντασία, μεγάλη έμπνευση και ταλέντο στο παρασκήνιο. Δυσαρμονικές όψεις φέρνουν ροπή προς τις καταχρήσεις, επικίνδυνες ψευδαισθήσεις, τάση για απιστία και θυματοποίηση του εαυτού σου.

 


Πλούτωνας στον 1ο οίκο:
 Έχεις έντονα και βαθιά συναισθήματα, δυναμικότητα, πάθος, ισχυρή σεξουαλικότητα, πολλή επιμονή και αξιοθαύμαστη ικανότητα να ψυχολογείς τους άλλους. Ποτέ δεν μένεις στην επιφάνεια των καταστάσεων που βιώνεις αλλά ψάχνεις συνεχώς την πραγματική ή κρυφή αιτία των γεγονότων.  Είσαι τελείως διαφορετικός από αυτό που δείχνεις, αφού επιλέγεις ελάχιστα στοιχεία της προσωπικότητας σου να φανερωθούν. Με αρμονικές όψεις ο Πλούτωνας σε κάνει τον τέλειο εραστή, ικανό να μεταμορφώνεσαι ανάλογα με την περίσταση και αποτελεσματικό σε μεταφυσικές δραστηριότητες ή διευθέτηση οικονομικών υποθέσεων. Με δυσαρμονικές όψεις, σου προσδίδει εσωστρέφεια, καχυποψία, επιθετική ή ακόμα και εγκληματική συμπεριφορά, συνεχή τάση για χειραγώγηση και εκκεντρική σεξουαλική ταυτότητα.

Πηγή: www.oroskopos.gr

Διάβασε σχετικά άρθρα:

Πώς συμπεριφέρονται τα ζώδια απέναντι σε έναν εχθρό;

Σχετικά άρθρα