Βελουτέ Σούπα Κολοκύθας με Σχοινόπρασο

27 Απριλίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 1.200 γραμμ. κίτρινη κολοκύθα
  • 1 πατάτα
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος light χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • λίγο φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε καλά την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες και ψιλοκόβουμε τη σάρκα της σε καρέ. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε κι εκείνη σε καρέ.

2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 2-3΄. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Τέλος προσθέτουμε την πατάτα και νερό ή ζωμό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25-30, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3. Πολτοποιούμε τη σούπα με τη ράβδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light  με το γιαούρτι. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light -γιαούρτι και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

 

 

argiro.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ