Θριαμβευτής ο Τραμπ σε πέντε πολιτείες, μεγάλη νίκη και για Κλίντον

27 Απριλίου 2016

Στους Ρεπουμπλικανούς, ο Τραμπ επικράτησε στο Κονέκτικατ με 58%, στο Ντέλαγουερ με 61%, στο Μέριλαντ με 56%, στην Πενσιλβάνια με 57% και στο Ρόουντ Άιλαντ με 64%. Με την εξαίρεση της Πενσιλβάνια, δεύτερος ήρθε ο Κάσιτς (με ποσοστά μεταξύ 20% και 29%).

Στους Δημοκρατικούς, η Κλίντον επικράτησε στο Κονέκτικατ με 52%, στο Ντέλαγουερ με 60%, στο Μέριλαντ με 63%, στην Πενσιλβάνια με 56% αλλά έχασε στο Ρόουντ Άιλαντ από τον Σάντερς, ο οποίος κατάφερε τη νίκη με 55%.

Οι Τραμπ και Κλίντον έχουν πλέον αρχίσει να επιτίθενται κατά μέτωπο ο ένας στον άλλον, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μεγάλη μονομαχία του Νοεμβρίου.

Ειδικά στους Δημοκρατικούς, το επιτελείο της Κλίντον περίμενε από τις πέντε πολιτείες που κρίνονταν την Τρίτη σημάδια για το ρυθμό με τον οποίο θα επικρατήσει καθαρά - η τελική έκβαση θεωρείται σχεδόν δεδομένη. Θεωρείται ότι αν ο ρυθμός δεν αλλάξει, η Κλίντον θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία εκλεκτόρων μέχρι τις αρχές Ιουνίου -εάν έχει καλύτερες επιδόσεις από ό,τι μέχρι τώρα, το χρίσμα θα μπορούσε να κλείσει ακόμη και στα μέσα Μαΐου, με την ψήφο σε Κεντάκι και Όρεγκον.

Στους Ρεπουμπλικανούς, το μέτωπο εναντίον του Τραμπ που έχουν σχηματίσει Κρουζ και Κάσιτς ελπίζει στην Ιντιάνα. Εκεί, ο Τεντ Κρουζ θα έχει ίσως την τελευταία ευκαιρία να σταματήσει τον Τραμπ αν ευοδώσει η συμφωνία με τον Κάσιτς να έχει το πεδίο «ελεύθερο».

Οι νίκες ωστόσο του Τραμπ την Τρίτη έχουν το ποιοτικά διαφορετικό χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν με σημαντικά πάνω από το 50%, σε αντίθεση με αρκετές από τις προηγούμενες μάχες κατά τις οποίες είχε επικρατήσει με σχετική πλειοψηφία.

ethnos


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ