Αμηχανία: Όταν γουργουρίζει η κοιλιά μας στο... σεξ !

27 Απριλίου 2016

Η κοιλιά μου κάνει θορύβους πολύ συχνά. Όταν δε γουργουρίζει κατά τη διάρκεια του σεξ με το σύντροφό μου νιώθω πολύ άσχημα. Θα νομίζει ότι συνέχεια είμαι πεινασμένη και λαίμαργη! Και όμως αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμα και αν δεν πεινάω...

Είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας άνδρες και γυναίκες. Το στομάχι κάνει θορύβους και μας φέρνει σε αμηχανία. Το να γουργουρίζει η κοιλιά μας το να κάνει θορύβους δεν έχει να κάνει πάντα με την πείνα αναφέρει στο Fox news ο Αμερικάνος γαστρεντερολόγος Dr. Shawn Khodadadian.

Περίπου δυο ώρες μετά το φαγητό όταν το στομάχι αρχίζει να αδειάζει, ο εγκέφαλος κινητοποιεί ξανά το σύστημα υποδοχής και χώνεψης φαγητού. Οι ενοχλήσεις όμως δεν προέρχονται πάντα από την εντολή του εγκεφάλου. 

Πολλές φορές όμως οι άνθρωποι εισπνέουν πολύ αέρα και αυτό συμβαίνει με την βιαστική κατανάλωση τροφής ή όταν μιλάμε κατά τη διάρκεια του φαγητού. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ πιο πιθανόν να έχουμε ενοχλητικούς θορύβους της κοιλιάς μιας και ο «παραπανίσιος» αέρας αλληλεπιδρά με το γαστρεντερικό σύστημα.

Μπορεί επίσης να ευθύνονται και συγκεκριμένες τροφές που καταναλώνουμε. Σύμφωνα με τον Dr. Shawn Khodadadian η φρουκτόζη και τα τεχνητά γλυκαντικά είναι συνήθως συστατικά που χωνεύονται πιο δύσκολα από το έντερό συγκριτικά με άλλα . Αυτό συμβαίνει και στον γενικό πληθυσμό αλλά ακόμα πιο συχνά στα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Οι ήχοι αυτοί μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε αμήχανα ειδικά σε περιστάσεις όπως η σεξουαλική συνεύρεση.  Πόσο αθώοι είναι; 

 “Αν και οι θόρυβοι που κάνει το στομάχι μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογικοί και να δείχνουν ότι το σώμα μας λειτουργεί κανονικά κάποιες φορές όταν συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα ή είναι τόσο πολύ έντονοι θα πρέπει να μας υποψιάσουν για κάτι πιο σοβαρό". Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο γιατρό είναι η καλύτερη λύση», αναφέρει ο ιατρός. «Για παράδειγμα ένα στομάχι που γουργουρίζει όπως λέμε στην καθομιλουμένη, σε συνδυασμό με μικρές κράμπες ή πόνους ακόμα και ναυτία είναι συμπτώματα για τα οποία σίγουρα πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια. 

Για τις απλές περιπτώσεις ο dr. Khodadadian δίνει μερικές πρακτικές συμβουλές

-Αποφύγετε τα αναψυκτικά διότι συμβάλλουν στην συγκέντρωση αερίων στο σώμα μας.  

-Μετά το φαγητό καλό είναι να κινούμαστε λίγο για να βοηθήσουμε τη χώνεψη. 

-Ζητάτε πάντα τη συμβουλή του γιατρού σας 

-Αντιμετωπίστε τους ενοχληντικούς θορύβους με χιούμορ στο σεξ. Το πιο πιθανόν είναι να έχει συμβεί και στον σύντροφό σας το ίδιο πράγμα. Γιατί να σας παρεξηγήσει; 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πόσο γόνιμη είσαι;
Γυναικολογία
Πόσο γόνιμη είσαι;
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας