Μίνι σύσκεψη στο Μαξίμου με Τσακαλώτο και Σταθάκη

5 Μαΐου 2016

Τον Πρωθυπουργό ενημερώνουν αυτή την ώρα οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

 

Η συγκεκριμενοποίηση των προληπτικών μέτρων, ο φορέας πιστοποίησης των αποκλίσεων και οι αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών στην ενεργοποίηση των διορθωτικών μέτρων αποτελούν, σε αυτή τη φάση, τα μεγαλύτερα αγκάθια στη διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα αναχώρησαν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών με τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να βρίσκεται ακόμα στον αέρα. Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με εκπροσώπους των θεσμών στο Χίλτον για την πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση.

Χωρίς να αναφέρουν πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των δανειστών με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ωστόσο ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

 «Τα θεσμικά όργανα και οι ελληνικές αρχές έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε μια δέσμη μέτρων πολιτικής που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος. Όλα τα όργανα θα συνεχίσουν να εργάζονται από τα κεντρικά γραφεία με τις αρχές και τα κράτη-μέλη σχετικά με τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου πολιτικής.» 

 

Πηγή: enikonomia.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας