Απόγονος του Λεονάρντο ντα Βίντσι ο Φράνκο Τζεφιρέλι

30 Απριλίου 2016

Ιταλοί ερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν τους ζώντες συγγενείς του σπουδαίου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Παρά το γεγονός ότι το σώμα του έχει εξαφανιστεί εδώ και αιώνες και δεν υπήρχε υλικό για DNA, δύο Ιταλοί ιστορικοί, ο Αλεσάντρο Βετσόζι και ο Ανιέζε Σάμπατο, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου στη Φλωρεντία πως εντόπισαν τους σύγχρονους συγγενείς του καλλιτέχνη, μηχανικού και μαθηματικού του 15ου αιώνα. Μεταξύ αυτών και ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι.

Η έρευνα των δύο Ιταλών ξεκίνησε το 1973 και τους οδήγησε στον εντοπισμό περίπου 35 έμμεσων απογόνων του ανθρώπου πίσω από το πορτρέτο της Μόνα Λίζα, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian και ιταλικών μέσων οι δύο ερευνητές, o Διευθυντής του Mουσείου Λεονάρντο ντα Βίντσι και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ντα Βίντσι, δήλωσαν στους δημοσιογράφους πως έκαναν την ανακάλυψη μετά από μελέτη εγγράφων στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Δεν υπήρχε δείγμα DNA του καλλιτέχνη για δοκιμή, καθώς το σώμα του χάθηκε τον 16ο αιώνα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών πολέμων μετά το θάνατό του το 1519, αλλά οι δύο ιστορικοί έψαξαν μέσα από την εκκλησία, το κράτος και τα περιουσιακά στοιχεία, για να δημιουργήσουν το οικογενειακό δέντρο.

Πηγή: sansimera.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας