Σαλάτα με αβοκάντο, γλυκοπατάτα και σως με πορτοκάλι μέλι

4 Μαΐου 2016

Συστατικά:

Για την βάση της σαλάτας

1 γλυκοπατάτα
1 ώριμο αβοκάντο
300 γρ. από σαλάτα σγουρή και άισμπεργκ
200 γρ. ντοματίνια
4 κ.σ. κολοκυθόσπορους
 

Για την βινεγκρέτ

χυμό από δύο πορτοκάλια
ξύσμα από τα δύο ακέρωτα πορτοκάλια
3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. ξερή λουίζα
αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τις σαλάτες και τις στεγνώνουμε.
Με ένα σφουγγαράκι τρίβουμε καλά πλένουμε την γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια χωρίς να βγάλουμε την φλούδα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα ταψί απλώνουμε ένα χαρτί ψησίματος, βάζουμε επάνω τα κομμάτια της γλυκοπατάτας, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Κόβουμε και τα ντοματίνια στην μέση και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί.
Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας ρίχνουμε από πάνω την βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με τα σπόρια της κολοκύθας.

 

gourmed.g

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ