Βαρουφάκης: Η Χίλαρι Κλίντον είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος

4 Μαΐου 2016

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε την υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, ως ένα επικίνδυνο άτομο, μιλώντας στο Business Insider.

«Το γεγονός ότι βρίσκεται αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ, δεν σημαίνει ακριβώς ότι είναι εκπρόσωπος της αριστεράς. Είναι σαν να λέει κάποιος ότι ο Αττίλας ήταν αριστερά του Τζένγκις Χαν. Αυτό δεν βγάζει κάποιο νόημα» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Η Χίλαρι Κλίντον απέκλεισε τον εαυτό της από την προοδευτική πολιτική όταν στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ. Όταν ως υπουργός Εξωτερικών μετείχε σε αυτή την καταστροφή που λέγεται Λιβύη και μάλιστα πανηγύρισε βλέποντας το βίντεο του ακρωτηριασμού ενός πολύ κακού ανθρώπου. Οποιοσδήποτε πανηγυρίζει βλέποντας τον ακρωτηριασμό ακόμη και εχθρού, στο δικό μου μυαλό είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

«Και τέλος, όταν στρατηγικά αλλά και από άποψη, ταυτίστηκε με την Wall Street στην προσπάθεια να μην μεταρρυθμιστεί σοβαρά, μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου το 2008» πρόσθεσε.

 

Πηγή: enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ