Πώς συνδέεται η αρθρίτιδα με τον καρκίνο του μαστού;

19 Ιουνίου 2013


Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει  σύνδεση μεταξύ του καρκίνου του μαστού και της αρθρίτιδας.

Πιο συγκεκριμένα, μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας πραγματοποίησε δοκιμές σε ποντίκια μετά από προηγούμενες επιδημιολογικές μελέτες που έδειξαν ότι οι γυναίκες που έπασχαν από αρθρίτιδα ήταν πιο πιθανό να έχουν επιθετικό καρκίνο του μαστού.

Οι μελέτες έδειξαν ότι ποντίκια με αρθριτικά προβλήματα έτειναν να έχουν περισσότερα ιστιοκύτταρα – τα κύτταρα δηλαδή του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν φλεγμονή – σε σχέση με τα ποντίκια που δεν είχαν αρθριτικά ποντίκια.

Επιπλέον, ο υποδοχέας επί των ιστιοκύτταρα φαίνεται να συνδέεται με το στέλεχος της διαμεμβράνης του κυτταρικού παράγοντα (SCF) ο οποίος βρίσκεται στον συνδετήρα των μεταστατικών καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Ο δρ. Pinku Mukherjee υποστηρίζει: «Επιβεβαιώσαμε τη σχέση που υπάρχει υπόνοια μεταξύ της αυτοάνοσης ασθένειας και των μεταστατικού καρκινικών κυττάρων του μαστού. Είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς γιατί επιβεβαιώνει μια ενδιαφέρουσα αλληλεξάρτηση μεταξύ της μετάστασης του καρκίνου και ενός ειδικού συστατικού του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ