Scones με Φράουλες!

5 Μαΐου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κούπα φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 113 γρ. βούτυρο ανάλατο (κατευθείαν από το ψυγείο)
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)

Για την επικάλυψη:

  • 1 αυγό (μόνο το ασπράδι)
  • καστανή ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με μια κουταλιά σούπας ζάχαρη (από τις 4 κουταλιές). Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για μία ώρα.
  2. Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ζάχαρη και το μείγμα για γλυκά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και δουλεύουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα ώστε να γίνει σαν ψίχουλα. Τέλος, ρίχνουμε τις φράουλες (όπως είναι με τα υγρά τους) μαζί με τη κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε με τα χέρια (μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά). Θα δείτε ότι το μείγμα θα είναι κολλώδες.
  3. Αφού βάλουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, ρίχνουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε (με βρεγμένα τα χέρια) μια στρογγυλή πίτα 20 εκ. Με μαχαίρι (το οποίο βρέχουμε συνέχεια με νερό) μοιράζουμε τη πίτα σε 8 κομμάτια, αλείφουμε με το ασπράδι (το οποίο αραιώνουμε με λίγο νερό) και μετά πασπαλίζουμε τη πίτα με καστανή ζάχαρη.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 λεπτά.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ