Ζουμερά κεφτεδάκια στον φούρνο με μυρωδικά!

6 Μαΐου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κιμά (1/2 μοσχαρίσιο και 1/2 χοιρινό)
  • 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα στο μίξερ
  • 1 αβγό
  • ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές πάπρικα γλυκιά (σάλτσα)
  • ψωμί 2-3 ημερών μουλιασμένο σε γάλα
  • 1/2 κύβο μυρωδικών διαλυμένο σε ελάχιστο νερό
  • κόκκινο πιπέρι
  • αρκετό δυόσμο
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • λίγη κανέλα

 

Για γαρνίρισμα:

  • μαυροπίπερο
  • πελτέ ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • βασιλικό 
 

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.
  2. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος για να ξεροψηθούν.
  3. Απλώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τον πελτέ ντομάτας, λίγο λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο και τον βασιλικό.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να δούμε ότι έχουν ξεροψηθεί και έχουν πιάσει μια ελαφριά κρούστα.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 Συνδυάζεται τέλεια με πιλάφι, πατάτες, πουρέ ή κοφτό μακαρονάκι.

 

 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ