Νταγκντελέν: "Ο Νταβούτογλου ήταν πάντα στη σκιά του Τούρκου προέδρου"

7 Μαΐου 2016

«Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν πάντα στη σκιά του Τούρκου προέδρου», υποστηρίζει η Σεβίμ Νταγκντελέν, του κόμματος «Η Αριστερά». Η Γερμανίδα βουλευτής προβλέπει πρόωρες εκλογές με προεκλογικό όπλο την απελευθέρωση της βίζας.

H απομάκρυνση του Αχμέτ Νταβούτογλου από το πρωθυπουργικό αξίωμα δεν προοιωνίζει θετικές εξελίξεις στην Τουρκία, υποστηρίζει η τουρκικής καταγωγής βουλευτής της Αριστεράς Σεβίμ Νταγκντελέν.

Κατά την άποψή της θα αποτελέσει την απαρχή μεγαλύτερης όξυνσης των αντιθέσεων στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό που θα δώσει στον πρόεδρο Ερντογάν το πρόσχημα να κηρύξει νέες πρόωρες εκλογές και έτσι να συγκεντρώσει την πλειοψηφία που θα του επιτρέψει την τροποποίηση του συντάγματος και την ενίσχυση της προεδρευόμενης δημοκρατίας.

Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) η Σεβίμ Νταγκντελέν δεν υιοθετεί την εκτίμηση πως προηγήθηκε σκληρή αναμέτρηση δυνάμεων ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, όπως περιγράφεται στον Τύπο. «Ασφαλώς και υπήρξε αντίθεση μεταξύ τους, αλλά δεν μπορούμε να την περιγράψουμε ως αναμέτρηση δυνάμεων για τον απλό λόγο ότι ο Νταβούτογλου δεν διαθέτει αυτοδύναμη ισχύ. Στο προεδρείο του κόμματος διαθέτει τελικά μόνο 3 από τις 50 ψήφους. Αυτό δείχνει ότι η υποστήριξη στον κομματικό μηχανισμό είναι περιθωριακή. Ο Νταβούτογλου ήταν πάντα ο πρόθυμος εκτελεστής των βουλών του Ερντογάν και δεν διέθετε ποτέ δικό του πολιτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμά του είχε πάντα την επικεφαλίδα ΄Ερντογάν».

Πηγή: www.enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....