Κάθε πότε πρέπει να πηγαίνουμε στον οδοντίατρο;

13 Ιουνίου 2013


Για πολλούς, ένας οδοντικός καθαρισμός τον χρόνο μπορεί να είναι αρκετός για την πρόληψη της νόσου των ούλων που οδηγεί σε απώλεια των δοντιών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της σχολής Οδοντιατρικής και Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστήμιο του Michigan ο ετήσιος καθαρισμός  είναι αρκετός για τους ασθενείς όταν δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης οδοντικών ασθενειών. Για τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dental Research, Giannobile οι ερευντηές εξέτασαν τα δεδομένα περισσότερων από 5.100 ενήλικες που επισκέπτονται τον οδοντίατρο τακτικά για 16 συνεχόμενα χρόνια και οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό ασθένειας των ούλων, κάνοντας έναν ή δύο καθαρισμούς το χρόνο.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της συχνότητας των καθαρισμών των δοντιών και τη μακροπρόθεσμη απώλεια δοντιών στους συμμετέχοντες σε σχέση με τους τρεις βασικούς παράγοντες κινδύνου για τα ούλα: το κάπνισμα, τον διαβήτη και τα γονίδια.

Τα αποτελέσματα απέδειξαν πως δύο οδοντιατρικοί καθαρισμοί ετησίως προσφέρουν σημαντικά οφέλη σε άτομα με έναν ή περισσότερους από τους τρεις παράγοντες κινδύνου, ενώ άτομα με δύο ή τρεις από τους παράγοντες κινδύνου μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από δύο καθαρισμούς το χρόνο. Αλλά ένας καθαρισμός ανά έτος φαίνεται επαρκής για άτομα που δεν διατρέχουν κάποιον από τους προαναφερόμενους κινδύνους.

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +13346+22 - adTechUnit 4
Τα παράπονα σε μια σχέση:
Δώστε λίγο χρόνο στη φίλη σας αρχικά να...
Ψυχαναγκασμοί: Όταν φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν οι άλλοι
Απο πολύ μικρή θυμάμαι να πιάνω σε τακτά...
Έρωτας: Γιατί με ελκύουν μεγαλύτερες γυναίκες;
Το τι ελκύει τον καθένα είναι...