Λαζάνια με γέμιση Κοτόπουλο και Κολοκύθα

7 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής

- 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλου
- 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα
- 1 πακέτο λαζάνια
- 2 μεσαία κρεμμύδια
- 2-3 ώριμες ντομάτες
- φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα 1,5%
- 120 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 40 γρ κορν φλάουρ
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση Συνταγής

Η συνταγή έχει 3 απλά στάδια, τα οποία θα δούμε χωριστά.

Κιμάς κοτόπουλου

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.

 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε λίγο για να μαλακώσει. 
 
Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αλλάξει χρώμα, τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε και αυτές. 
 
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά. 
 
Μόλις ο κιμάς μαγειρευτεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε.


Πουρές κολοκύθας 

Τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και το φρέσκο δενδρολίβανο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C στον αέρα, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει η κολοκύθα.

Όσο είναι ζεστή η κολοκύθα, την τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ και την χτυπάμε καλά με το μισό βούτυρο, έως ότου γίνει μία λεία και ομοιόμορφη κρέμα.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι επιθυμούμε, ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε.

 
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη Παρμεζάνα.

Ελαφριά μπεσαμέλ

Γεμίζουμε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με γάλα και το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Στο ποτήρι με το γάλα προσθέτουμε τον κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.

Μόλις το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε 3 κουταλιές τριμμένης Παρμεζάνας, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

Σε ένα μεγάλο πυρέξ αδειάζουμε λίγη κρέμα, από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χωρίς να τα βράσουμε και μετά πάλι λίγη κρέμα.

Στρώνουμε λίγο κιμά και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, τη μισή κρέμα κολοκύθας.

Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση λαζάνια, κρέμα, κιμά και κολοκύθα και τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη κρέμα και λίγη τριμμένη Παρμεζάνα.
 
Σκεπάζουμε καλά και σφικτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμέμο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, για 50-60 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
 
Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει τα υγρά του για 15-20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Αν το δοκιμάσετε την επόμενη μέρα, μπορεί να σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο!

 
 
alwayshungry.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα