Πουτίγκα με Τσουρέκι και γέμιση Πραλίνα!

9 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής

- 6-8 φέτες τσουρέκι
- 3 αυγά
- 100 γρ ζάχαρη
- 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- πραλίνα φουντουκιού


Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε στις μισές την πραλίνα φουντουκιού και κλείνουμε σαν σάντουιτς με τις υπόλοιπες.

Κόβουμε το κάθε σάντουιτς τσουρεκιού στη μέση και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα σε ένα πυρέξ.

Αδειάζουμε το μείγμα του αυγού στο πυρέξ και το αφήνουμε για 30 λεπτά ώστε να απορροφηθεί το περισσότερο από το τσουρέκι.

Tip: με ένα μεγάλο κουτάλι περιχύνουμε τα κομμάτια του τσουρεκιού για να μουσκέψουν καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 175 °C και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πυρέξ που χρησιμοποιούμε και το ύψος του.

Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 10-15 λεπτά και μετά το σερβίρουμε.

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή με κέικ αντί για τσουρέκι ή ακόμη και με κρουασάν.

 
 
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ