Πίτα με Γαλοπούλα, Γιαούρτι και Ντοματάκια!

9 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής 

- 2 κουταλιές γέμισης γαλοπούλας
- 3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
- λίγα ντοματίνια ή καρέ ντομάτας
- 1 πίτα για σουβλάκια

 

Τι χρειαζόμαστε για την γέμιση:

 

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, διπλοκομμένος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. καθαρισμένα κάστανα
  • 5 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1/2 ποτήρι κρασιού μπράντυ
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη


Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά την πίτα και σε μία μικρή κατσαρόλα ή ένα τηγανάκι την γέμιση.

Για την γέμιση

  1. Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο μπράντυ και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, πρσθέτουμε και το κρεμμύδι.
  3. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και το μπαχάρι και σβήνουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τις σταφίδες μαζί με το μπράντι τους.
  5. Αναμειγνύουμε και τα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα και το κουκουνάρι, ελαφρά καβουρνισμένο στο φούρνο.

Τοποθετούμε την πίτα σε ένα πιάτο, από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε τη ζεστή γέμιση και φέτες από τη ντομάτα.


Ένα πολύ απλό και απολαυστικό πιάτο.

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ