Τρόμος από έκρηξη βόμβας σε σχολείο της Κρήτης!

9 Μαΐου 2016

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ                                                               

Το τοπικό Λύκειο της Πόμπιας στο Ηράκλειο Κρήτης έβαλαν στο στόχαστρο άγνωστοι, που τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας ισχυρή έκρηξη.

Οι δράστες έκρυψαν την βόμβα κάτω από μια μεταλλική σκάλα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου τα ξημερώματα του Σαββάτου και την πυροδότησαν με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα του τοίχου, ενώ τα τζάμια έγιναν θρύψαλα από το ωστικό κύμα και εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 μέτρων, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν κάποιον τραυματισμό!

Η εκκωφαντική έκρηξη συγκλόνισε τους κατοίκους της περιοχής που βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους και διαπίστωσαν με έκπληξη ότι προερχόταν από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο σχολείο.

Οι αστυνομικοί που απέκλεισαν το σχολικό κτίριο και έκαναν εκτεταμένες έρευνες, βρήκαν μια βαριοπούλα και υλικά για την κατασκευή βόμβας που άφησαν πίσω τους οι δράστες και τα έστειλαν για εργαστηριακή εξέταση μαζί με τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Την έρευνα για τον εντοπισμό των βομβιστών και την εξιχνίαση του κινήτρου της επίθεσης διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μοιρών.

Το σχολείο, πάντως, λειτούργησε κανονικά σήμερα μετά από δύο εβδομάδες που παρέμεινε κλειστό λόγω των εορτών του Πάσχα.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ