Πώς το σοκολατούχο γάλα, "καίει" το λίπος και ενδυναμώνει τη μυική μάζα!

11 Μαΐου 2016

Για όσους επιθυμούν να κάψουν λίπος και να αναπτύξουν μυϊκή μάζα, δεν υπάρχει καλύτερο τρόφιμο από ένα ελαφρύ σοκολατούχο γάλα, το οποίο θα πρέπει να καταναλώνεται περίπου 30 λεπτά από την ολοκλήρωση της προπόνησης, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως ένα φιλέτο κρέατος, δηλαδή καθαρή πρωτεΐνη, είναι ότι καλύτερο για τους λάτρεις του γυμνασμένου σώματος.

Οι ειδικοί από το τμήμα κινησιολογίας και υγείας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας που έκαναν την έρευνα, κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, καθώς όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της μελέτης, το ρόφημα έχει το σωστό συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών που χρειάζεται ο οργανισμός μετά την άσκηση.

«Ο συνδυασμός των συστατικών που λαμβάνει κάποιος με το σοκολατούχο γάλα χαμηλών λιπαρών είναι όχι απλώς ο ιδανικός, αλλά έχει το σωστό ισοζύγιο. Και αυτό διότι τα συστατικά του συνεργάζονται αρμονικά ώστε να διασπά το λίπος και να ενδυναμώνει τη μυϊκή μάζα», εξηγεί ο καθηγητής John Ivy, που ήταν υπεύθυνος της μελέτης.

 

«Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ποιος μηχανισμός κάνει το σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά να προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα» δήλωσε ο ίδιος. «Για να το διαπιστώσουμε θα χρειαστούν περισσότερες έρευνες, είναι όμως εμφανές ότι κάτι υπάρχει στον συνδυασμό των φυσικών πρωτεϊνών και των υδατανθράκων που περιέχει».

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας, ομάδες αθλούμενων δοκίμασαν ακόμη δύο προϊόντα, ένα αφέψημα χωρίς θερμίδες και ρόφημα υδατανθράκων χωρίς πρωτεΐνες.

Η μελέτη του πανεπιστημίου δημοσιεύτηκε στις επιστημονικές επιθεωρήσεις Journal of Strength and Conditioning Research και Journal of Nutrition and Metabolism.


Πηγή: http://www.real.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ