Τόκιο: Σκάνδαλο για τους Ολυμπιακούς

12 Μαΐου 2016

Σε νέους μπελάδες βάζει την ΔΟΕ ο Guardian, ο οποίος κάνει λόγο για το ενδεχόμενο εξαγοράς από το Τόκιο, της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων του 2020. 

Το σκάνδαλο που, αν επαληθευτεί, θα τινάξει στην αέρα την αξιοπιστία της ΔΟΕ, ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε η μεταφορά 1.3 εκατ.ευρώ από το Τόκιο σε ύποπτο λογαριασμό, που συνδέεται με τον γιο του πρώην προέδρου της IAAF Λαμίν Ντιάκ. 

Οι αρχές ερευνούν αν αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής της χώρας που θα οργανώσει τους αγώνες, προκειμένου να εξαγοραστούν ψήφοι και κατά πόσο ο Ντιάκ έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την διαδικασία επιλογής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λαμίν Ντιάκ παραιτήθηκε από την θέση του στη ΔΟΕ πριν από περίπου, έναν χρόνο, όταν παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε για να καλύψει σκάνδαλο ντόπινγκ Ρώσων αθλητών. 


Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της Le Monde, είχε ισχυριστεί πως χρειαζόταν τα χρήματα για την κάλυψη πολιτικών του σχεδίων στη Σενεγάλη. Από τότε τόσο όσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του είναι υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές αρχές, για οικονομικά εγκλήματα. 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας απαντώντας στις κατηγορίες ανέφερε πως το γραφείο Τύπου της ήταν κλειστό για μια εβδομάδα και πως δεν έχει κάτι να απαντήσει αυτή τη στιγμή.

Πηγή: www.real.gr ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ