Chutney από Σύκο!

12 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής

- 500 γρ φρέσκα ώριμα σύκα
- 100 ml ξίδι balsamico
- 150 γρ μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο Ginger
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου σε μία μικρή κατσαρόλα με το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία.

Παράλληλα καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομματάκια.

Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξίδι, τη ζάχαρη και το ginger και περιμένουμε να πάρουν μία βράση.

Στο τέλος προσθέτουμε τα σύκα και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, έως ότου δέσει το chutney. Θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.


Όταν είναι έτοιμο και κρυώσει, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο για 1-2 μήνες.

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οscar Wilde
Η Σκέψη της ημέρας
12:42 Οscar Wilde
Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τα νέα της ημέρας
12:04 Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα