Το πιο τέλειο Κέικ Σοκολάτας!

12 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής:

- 190 γρ βούτυρο αγελάδος
- 190 γρ καστανή ζάχαρη
- 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεγάλα φρέσκα αυγά
- 60 γρ κακάο
- 1 κουταλάκι baking powder
- 20 ml φρέσκο γάλα
- 1 δόση εσπρέσο

Εκτέλεση Συνταγής:

Αρχικά βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, διάστασης 8,5 x 17,5 εκατοστά περίπου. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κακάο, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και τινάζουμε αυτό που περισσεύει.

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και ένα μίξερ χειρός. Προσοχή, το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.


Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο και το μπέϊκιν πάουντερ και τα προσθέτουμε μετά και αυτά στο μίξερ.

Τέλος ρίχνουμε το γάλα με τον εσπρέσσο και χτυπάμε καλά, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για να αφρατέψει καλά το μείγμα.


Το αδειάζουμε με προσοχή στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 °C στον αέρα, για 45-60 λεπτά στη μεσαία σχάρα. 

 
Μετά από 45 λεπτά δοκιμάστε να τρυπήσετε το κέικ σοκολάτας με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.

Περιμένετε 20 λεπτά, ξεφορμάρετε και μόλις κρυώσει τελείως μπορείτε να το απολαύσετε.


 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ