Τούρτα Ριγκατόνι με Κιμά!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής </span></strong><br /><br /><span>- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά</span><br /><span>- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες 400 γρ</span><br /><span>- 250 γρ πασάτα ντομάτας</span><br /><span>- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span>- 1 φύλλο δάφνης</span><br /><span>- 3 κόκκους μπαχάρι</span><br /><span>- 1 ξυλάκι κανέλας</span><br /><span>- λίγο φρέσκο βασιλικό</span><br /><span>- λίγη ρίγανη</span><br /><span>- 1 πακέτο ριγκατόνι</span><br /><span>- 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα</span><br /><span>- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα</span><br /><span>- ελαιόλαδο</span><br /><span>- αλάτι</span><br /><span>- πιπέρι</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong> </p>
<div>Ξεκινάμε με την ετοιμασία του κιμά.<br /><br />Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.<br /><br />Προσθέτουμε τον κιμά και σε υψηλή θερμοκρασία τον σωτάρουμε καλά για 10 λεπτά.<br /><br />Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, την πασάτα, τη δάφνη, την κανέλα και τα μπαχαρικά.
<div class="separator"> </div>
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να μην έχει πολλά υγρά.<br /><br />Μόλις είναι έτοιμος αφαιρούμε τα μπαχάρια, την κανέλα και την δάφνη και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέχρι να προχωρήσουμε με την υπόλοιπη συνταγή.<br /><br />Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι, 3-4 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.<br /><br />Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πάλι.<br /><br /><strong>Tip:</strong> με αυτό τον τρόπο τα ζυμαρικά θα κολλήσουν μεταξύ τους όταν ψηθούν και η "τούρτα" μας θα στέκεται όρθια.<br />
<div class="separator"> </div>
Τώρα ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε την τούρτα.<br /><br />Σε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με δαχτυλίδι 23 εκ. αρχίζουμε να τοποθετούμε όρθια τα ριγκατόνι, ξεκινώντας από τα τοιχώματα προς το κέντρο, μέχρι να γεμίσει όλη η φόρμα.<br /><br />Μετά προσθέτουμε τον κιμά από πάνω σε όλη την επιφάνεια.<br /><br /><strong>Tip: </strong>με προσοχή, πιέζουμε αρχικά με την παλάμη μας τον κιμά και στην συνέχεια με τα δάχτυλα μας για να εισχωρήσει ο κιμάς στα ριγκατόνι.<br /><br />Στο τέλος απλώνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί από πάνω.<br /><br />Πριν την σερβίρουμε την αφήνουμε για 10 λεπτά, μετά αφαιρούμε το δαχτυλίδι και κόβουμε σε κομμάτια.<br />
<div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
</div>
</div>
<p><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα